Virágkarnevál – zuhogó esőben

2015. augusztus 20.

Virágkarnevál – zuhogó esőben tartották a felvonulást Debrecenben

A virágok mellett az időjárás vált főszereplővé az idei augusztus 20-i debreceni virágkarneválon: a 16 virágkocsi és a művészeti csoportok felvonulását zuhogó esőben tartották meg a cívisvárosban.

IMG2962 masolat

Volt már olyan, hogy nyári zápor színesítette a virágkarnevált, de ilyen hidegben, szélben és folyamatosan zuhogó esőben még soha nem vonult a karneváli menet – idézték fel idős városlakók, akik évtizedek óta augusztus 20-án a helyszínen követik végig az eseményeket.

A szervezők arra kényszerültek, hogy változtassanak a karneváli meneten. Előbb arról döntöttek, hogy a művészeti csoportok – összesen mintegy kétezer táncos, zenész – az intenzív eső miatt a belvároson keresztül csak a Kölcsey Központig lépnek fel, a virágkocsik pedig az eredeti útvonalon végig haladva a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére érkeznek meg.
A kitartó eső miatt később megbontották a menetet: a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományosan váltakozó felvonulása helyett előbb a táncosok mutatták be produkcióikat a rövidített útvonalon, majd a virágkocsik egymás után vonultak végig a belvárosból a Nagyerdőbe.
A 46. Debreceni Virágkarnevál csütörtökön reggel ezúttal is a kerékpárosok felvonulásával kezdődött, majd fanfárosok kíséretében Debrecen címere, valamint a Szent István koronáját és a koronázási ékszereket megjelenítő virágkocsi gördült a Nagytemplom elé.
A hagyományokhoz híven a történelmi egyházak püspökei a Nagytemplom előtt megáldották az új kenyeret, majd megindult a karneváli menet.

A karneváli menet útvonalbiztosítását a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért polgárőrei biztosították. Képek a Galéria menüpontban takinthetőek meg. (Viragkarneval 2015)

(Forrás: MTI-DPE)