Polgárőreink akcióban júniusban is

2021. június 14.

kép közös szolikép közös szoli2

A hétvége eseményei

Egyesületünk polgárőrei eseményes hétvégét tudhatnak maguk mögött. Több csoportban járták újra a város utcáit, és a város környéki területeket, és sokrétű feladatokban vettek részt.

Szolgálatukat a 471-es út kivezető szakaszán kezdték, ahol az úttest papírhulladéktól való megtisztításában segédkeztek.

Eljött a nyár, a jó idő, és ez magával hozta a kerti partikat is. Az emberek az elmúlt év pandémiás hangulata elől menekülve társaságba vágynak kikapcsolódni, és bizony ám, jópáran alkoholhoz is nyúlnak. Hangoskodó ittas személyek vitahelyszíne volt a következő állomása a polgárőreinknek, ahol kiérkezésük után nemsokkal eljött a béke is.

Polgárőreink nagyon fontos feladatuknak tartják az idős és/vagy rászoruló emberek megsegítését; egy otthonában rosszul lévő magatehetetlen hölgy megmentésében is részt vehettünk.

Majd ezután egyik kollégánk egy országosan körözött személy szökését megakadályozva adta át azt a Rendőrség dolgozóinak.

Kollégáink másik része elhagyatott épületeket járt be, próbálván mindjobban megismerni, feltérképezni Debrecen jelenlegi hajléktalan-helyzetét.

 

Bora Beatrix