2021 rendvédelem

2021. máj. 01.

januári szoli

Rendszeres járőrözés

 Egyesületünk polgárőrei az év első részében is rendszeresen láttak el szolgálatot mind egyénileg, mind a Rendőrséggel karöltve.

Járőrözéseik Debrecen egész területét közrefogták Debrecen-Józsától Bánkig, a dombostanyai körzettől Debrecen-Ondódig,  a belvárosi körzeteket is felölelve. Lovasaink a városszéli erdőségekben, kertségekben jártak sokat.

Fő céljuk az egyes városrészek bűnügyi helyzetének felmérése, a Rendőrség munkájának segítése, a hajléktalan- kérdés megoldásában való előrelépés segítése volt. Próbáltak egyre inkább nagyobb szerepet vállalni az illegális szemétlerakatok felkutatásában és az ilyen jellegű problémák megoldásában is. 

Egyesületünk eszközeinek segítségével tagjaink folyamatosan járják az utcákat, jelenlétükkel próbálják visszaszorítani az esetleges bűncselekmények elkövetését.  Elhagyatott helyeket keresnek fel, ahol hajléktalan emberek nyomaira bukkannak, hogy szükség esetén (hideg, stb) segítséget nyújthassanak.

Mindennapos szolgálataik során többek közt biztosítottak gyalogos gázolás helyszínét, rendőrkézre adtak több gyanús- épp betörésre készülő egyént, és folyamatosan részt vesznek a rendvédelmi feladatok során tapasztalt nehézsorú polgárok adományokkal való megsegítésében is.

További képek megtalálhatók a Galériában.

Bora Beatrix