Édes karácsony

2015. november 24.

Több tucat iskola, közintézmény és vállalat csatlakozott ebben az évben is a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének kezdeményezéséhez, a Csokigyűjtő Akcióhoz. A szervezők célja idén is az, hogy több száz nehéz sorsú gyermek karácsonyát tegyék szebbé és édesebbé. Az akcióról kedden többek között Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma egyesület elnöke, Buzás Lajos, a BAGE elnöke és Átányi Ajtony, a Fórum centermenedzsere és Dolycsák Ferenc, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnöke tartott sajtótájékoztatót a debreceni Csapó utcai bevásárlóközpontban.

565450e8a2ae9 orig masolat

 

Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Kőr Dáma Egyesület, a ColorPlay és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért közös szervezésében 2015. november 15-től újra kezdetét vette a Csokigyűjtő Akció. Szeretnék, ha a programba idén is bekapcsolódna számos köznevelési intézmény, közintézmény, civil szervezet, hatósági szerv, médiapartner és cég. A tavalyi sikeres akció keretében sikerült 1000 nehéz sorsú gyermek ünnepét szebbé, édesebbé tenni – idén is ez a kitűzött cél.

A 2014. évhez hasonlóan ez évben is több gyűjtőpontot építenének ki egy nagy és egységes hálózat formájában. A program fő gyűjtőhelye idén a Fórum Debrecen, ahova egy nagy gyűjtőládát helyeznek ki. Az akció záró rendezvényét a LOVARDA Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban (2015. december 15-én 17.00 órától) rendezik meg, ahova közel 1000 nehéz sorsú gyermeket hívnak majd meg.

Az átadó ünnepségen részt vesz dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere, valamint Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. A rendezvényen az édességek átadása mellett a gyermekek találkozhatnak majd újra a Mikulással is, valamint zenés gyermekműsorral és sztárvendégekkel is meglepik őket. A szervezők kitűzött célja, hogy idén is egy nagy közösségi összefogás keretében varázsoljanak mosolyt a nehéz sorsú gyermekek arcára.

Csatlakozás a Csoki Gyűjtő Akcióhoz

Idén is várják munkahelyek, iskolák, egyéb intézmények jelentkezését, ahol kollektíven szeretnének gyűjteni édességeket a nehéz sorsú gyermekek részére. Idén nem helyeznek ki ládákat az intézményekbe! A csatlakozó gyűjtőpontok közösségei kollektíven gyűjthetik az édességeket. December 9. és 11. között a Csokigyűjtő Akció Mikulása körbejárja a gyűjtőpontokat üres puttonyával, hogy összegyűjtse az iskolák felajánlásait, amit az átadó ünnepségre kismanói becsomagolnak a nehéz sorsú gyermekek részére.

További fénképek a galéria menüpontban tekinthetőek meg. Édes karácsony.
(Forrás: hajdupress.hu, fotók: Miskolczi János)