A rendőrök és polgárőrök az ünnepek alatti együttműködésre készülnek

2015. november 28.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a helyi polgárőrség közösen készül fel az év végi ünnepekkel kapcsolatos feladatokra, ezért 2015. november 26-án bűnmegelőzési megbeszélést tartottak Debrecenben.

A lakosság biztonságérzetének növelésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában a rendőrség kiemelt stratégiai partnere a polgárőrség. A felek közötti együttműködés szerves részét képezi a tájékoztatási és oktatási tevékenység.

A 2015. november 26-án megtartott konzultáción dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője tájékoztatta a polgárőröket azokról a bűncselekményekről, amelyek az év végi ünnepek idején leginkább veszélyeztetik a lakosságot.

Kiemelte, hogy a karácsonyi felkészüléssel együtt járó nagyobb tömeg és pénzforgalom kedvező lehetőséget kínálhat a vagyon elleni bűncselekmények elkövetőinek. Az alezredes ismertette a bűncselekmények elkerülése érdekében a polgárőrség lehetőségeit és kérte őket, hogy szolgálatuk ellátása során fordítsanak fokozott figyelmet azokra a gépjárművekre, amelyekben a tulajdonos jól látható helyen értéktárgyat hagyott.

Az osztályvezető szórólapokat adott át a polgárőrök részére, amelyek szélvédőn történő elhelyezésével figyelmeztethetik a „gondatlan" járműtulajdonosokat arra, hogy az áldozattá válásuk megelőzése érdekében ne hagyjanak értéket a gépkocsi utasterében.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -