Természetkárosítás lefülelve

2019. június 15.

hercz

Lóháton is nyeregben a DPE

2019. június második hetében a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért lovas polgárőrei szokásos járőrözésük közben sajnálatos eseményre lettek figyelmesek.

"Szolgálat közben észleltük és dokumentáltam fokozottan védett gyurgyalagfészkek kiásását, rongálását, kifejlett madár elpusztítását, ezáltal a tojások/fiókák pusztulását, illetve nagyobb mennyiségű hulladék lerakását a madarak fészkei előtt, melyet e-mailben jelentettem a Hortobágyi Nemzeti Parknak, a Magyar Madártani Egyesületnek és a Debreceni Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának. Ez utóbbitól tegnap kimentek, felmérték a kárt és megállapították, hogy természetkárosítás történt, intézkedni fognak (sajnos 30 nap az intézkedés határideje)- mondta H. Emese .

Lovas polgárőreink Debrecen város külterületein, erdőségeiben látnak el rendszeresen szolgálatot, olyan kiesőbb részeken, amit más járművel nehéz vagy egyáltalán nem lehetséges megközelíteni. Nagy előnyük még, hogy lóháton sokkal nagyobb területet tudnak belátni.

Nagyon fontos szerepük van többek közt az ehhez hasonló természetkárosító esetek- és hulladéklerakatok felkutatásában, munkájukat ezúttal is köszönjük!

Bora Beatrix